tisdag 27 juli 2010

Två dagar är förbi och det har gått bra.

Ja nu har två dagar passerat, nästan i alla fall, och det har gått riktigt bra. Igår hade vi besök och då blev det popcorn på kvällen som jag inte hade planerat men hallå, popcorn. Det är inte så jag har ätit ett halvt kilo ister och en påse lösgodis på det. Det blev betydligt färre mål igår än vad jag hade planerat men ibland så vill det sig inte.

Gårdagens mat såg ut som nedan, det bästa är att det var vi som bjöd våra vänner vilket betyder att jag kunde laga maten så viktväktarvänligt som bara den:

Brunch: Havregrynsgröt gjord på 1 dl havregryn och vatten samt 120 gram oxfilé (rester)

Middag: Rot- och grönsaker i foliepaket, grillad fläskfilé och kycklingfilé, tzatziki, vitt bröd, oliver och kapris. Vi serverade mer till maten men jag lät bli det då det inte var värt det rent pointsmässigt.

Efterrätt: Fruktsallad på ananas, äpple, banan, mango, physalis, nektariner, vindruvor, melon bla och till det hade jag gjort en limesås på kvarg 0,1 % (Icas egen och den var riktigt bra måste jag säga, väldigt krämig och inte så grynig) tillsammans med lite turkisk yoghurt och limeskal samt saft. Som alternativ hade jag även vaniljvisp. Jag tog av båda såserna men mest av limesåsen.

Senare på kvällen åt jag popcorn.

Jag är faktiskt riktigt nöjd över dagen. Även om jag åt gott och mycket så höll jag mig inom ramarna fastän det inte känns som så när jag äter gott och mycket.

Dagens mat:

Brunch: Rester från gårdagens middag, främst grönsaker, samt lite tzatziki.

Mellanmål: Fruktsallad, limesås (kesella och lime) och knäckebröd med kaviar.

Middag: Sallad, kräftstjärtar, oliver och kapris (cocktailkapris, goda som bara den) och en liten klatt tzatziki.

Kvällsmål: Fruktsallad och limesåsen samt knäckebröd med skinka och tomat.

Jag skulle nog behöva tänka mer på födelningen av protein, fett och kolhydrater men det kommer. Jag är bara glad att jag räknar points och håller mig till den mängd jag har att förfoga över.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Hittade in till din blogg efter ett sök på nyttig glass. Jag kämpar med min vikt också sen 10 tillbaka och har efter många metoder hittat rätt. GIviktkoll.se eller GI-metoden. Funkar att låna böcker om ämnet med. JAg har testat viktväktarna, nutrilettet, cambridge och LCHF så jag vet vad jag pratar om. På en vecka har jag gått ner 3 kg i snitt och har inget sötsug och är mätt hela tiden. Ett tips bara! Oavsett vad vu väljer för metod så önskar jag dig lycka till. Som Katrin Zytomierska säger, det är värt allt slit när man äntligen känner sig snygg och smal.

Bloggägare sa...

Ja du, det är inte kul att hålla på och kämpa så länge med övervikt. Vad kul att du har hittat rätt!!
Jag har nog provat allt också, vissa saker känns bra för en stund men jag faller alltid dit. Förr eller senare.

Men nu ska jag ta kraftatag efter semestern igen!

Tack för din kommentar!